2. června 2009

Symbolický běh Praha–Lipsko stírá výkonnostní i věkové rozdíly

Čtyři desítky běžců a běžkyň se 3. června ve 12.30 postaví na start, aby společně symbolicky absolvovali trasu z Prahy do Lipska, po které se před 600 lety vydali také zakladatelé Univerzity Lipsko.

Univerzitu Karlovu reprezentuje 10 studentů Fakulty tělesné výchovy a sportu, mezi 30 běžci z Univerzity Lipsko najdeme nejen studenty, ale i zaměstnance univerzity, díky čemuž se běhu zúčastní tři generace sportovců. Nejstarší účastníci už totiž překročili šedesátku.

V Lipsku byl o účast velký zájem. Na výzvu se přihlásilo přes 120 nadšenců, kteří si věřili, že trasu zvládnou. Z nich byli vybráni ti, pro které by neměl být problém uběhnout kilometr za šest minut. Nutno podotknout, že nejde o závod, ale o symbolický běh, v němž poběží celá skupina společně.

A jak se na běh účastníci připravovali?

Stefanie Parth, studentka medicíny Univerzity Lipsko, 22 let: Měli jsme speciální trénink, který probíhal nejprve jednou týdně dvě hodiny, pak jsme trénovali až třikrát týdně dvě hodiny, střídali jsme různé druhy cvičení.

Jan Kosina, FTVS UK, 2. ročník: Dlouhé vytrvalostní běhy jsou mi vlastní. Speciální přípravu jsem pro tento běh neměl, ale abych trasu stovek kilometrů během pěti dnů zvládl, musel jsem toho už hodně naběhat...

Anna Rohulárová, FTVS UK, 4. ročník: V naší skupině jsme všichni zaměření na běh, takže naše příprava byla individuální, hlavně jsme se soustředili na kondiční tréninky. Doufám, že zvládneme běžet všech pět etap.

Dr. Günter Tomaselli patří k zástupcům starší generace běžců. Přesto se ve svých 67 letech trasy nezalekl a má důvod si věřit. I když pracuje v lipském univerzitním výpočetním středisku, jeho kondice je stále vynikající. Pochlubit se může účastí v několika maratonských bězích.

Více informací o běhu Praha–Lipsko zde .

Článek o průběhu tiskové konference konané den před startem naleznete zde .





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.