23. listopadu 2009

Týden České republiky v Studentenwerku Dresden

Koleje a menzy Univerzity Karlovy v Praze se zúčastnily v týdnu od 2. 11. - 6. 11. 2009 Dnů České republiky v Drážďanech. Koleje a menzy v tomto týdnu zajišťovaly doprovodný program na TU Dresden, který byl v menze Bergstraße prezentován pod názvem Týden české kuchyně. Menza Bergstraße je součástí Studentenwerku Dresden, příspěvkové organizace Saské vlády, který byl jedním z hlavních pořadatelů Dnů České republiky v Drážďanech.

Koleje a menzy zajišťovaly v menze Bergstraße výrobu a výdej klasických českých jídel. Pro reprezentaci Kolejí a menz byli vybráni tři nejlepší zaměstnanci z 11 menz. Výrobu polévek a hlavního menu zajišťovali šéfkuchaři pan Vilém Šulc z Nové menzy 17. listopadu v Praze a pan Vladimír Podlešák z menzy Šafránkův pavilon v Plzni. Výrobu a výdej sladkých jídel zajišťovala cukrářka paní Eva Novotná z menzy Na Kotli v Hradci Králové. Výdej českých jídel připravený kuchaři Kolejí a menz představoval celou 1/4 denní produkce menzy Bergstraße, tj. denně cca 1.000 jídel.

Zleva: šéfkuchař menzy Bergstraße Gerd Schulz, čeští šéfkuchaři V. Podlešák, E. Novotná a V. Šulc

V rámci Týdnu české kuchyně byly v reprezentativních prostorách a hale menzy Bergstraße umístěny propagační materiály Univerzity Karlovy v Praze, které studenty informovaly o možnosti studia na naší univerzitě a o možnosti odborných stáží a výměnných pobytů. Tyto materiály zajistilo Informačně-poradenské centrum Univerzity Karlovy v Praze pod vedením PhDr. Hany Urychové.

Dalším partnerem Týdnu české kuchyně byl Magistrát hl. m. Prahy, který věnoval propagační materiály o Praze, o její historii a o možnostech, které nabízí turistům. Dále pak vedoucí oddělení cestovního ruchu paní PhDr. Jana Hudcová zapůjčila pro tuto akci propagační postery Prahy.

Slavnostního zahájení Týdne české kuchyně se v reprezentativních prostorách a hale menzy Bergstraße zúčastnil za TU Dresden a Studentenwerk Dresden ředitel Studentenwerku prof. Dr. Rudolf Pörtner a za Koleje a menzy UK Ing. Jaromír Fix vedoucí ekonomického útvaru a Ing. Martin Prajer, Ph.D. vedoucí provozního útvaru. Celý Týden české kuchyně odborně zajišťoval vedoucí oddělení gastronomie Kolejí a menz pan Josef Zajíc.

Slavnostní zahájení zprava ředitel Studentenwerk Dresden prof. Dr. Rudolf Pörtner a vedoucí provozního útvaru Kolejí a menz Ing. Martin Prajer, Ph.D.

Na závěrečném jednání 6. listopadu 2009 bylo představiteli TU Dresden a Studentenwerk Dresden předneseno poděkování českým kuchařům a představitelům Kolejí a menz. Následně byly Koleje a menzy požádány o možnost účasti na dalších akcí zaměřených na propagaci České republiky v rámci všech 52 studentenwerků ve Spolkové republice Německo.

Koleje a menzy touto akcí navázaly na tradiční dlouholetou spolupráci se Studentenwerk Dresden, která byla zahájena již v 90. letech 20. století. K úspěchu akce významně přispěli i další partneři jako Informačně-poradenské centrum Univerzity Karlovy v Praze a Magistrát hl. m. Prahy, kterým tímto Koleje a menzy děkují.

Výdej českých jídel v menze Bergstraße








Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.