Výpis článků z archivu za měsíc: Květen 2018


Cirkus Paciento: S námi si lidé mohou svobodně zabláznit

Naučila se chodit na chůdách, kouzlit i jezdit na monocyklu. Na příkladu studentky Evangelické teologické fakulty UK Petře Bernhardtové je vidět, že sociální pracovníci musejí umět ledacos. Zvlášť když chtějí pomáhat lidem trochu jinak – třeba tak, že v psychiatrických nemocnicích pořádají cirkusová představení.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 30. května 2018


Hubnou do babett. Studenti chtějí na mopedech dojet až k Černému moři

Vyhlášené jsou pro svou poruchovost a mizerné brzdy. Hodí se spíš pro jízdu do nejbližšího obchodu a zpět. Čtyři studenti a absolvent Přírodovědecké fakulty UK se jich ale nebojí. Na mopedech značky Babetta 210 v létě vyrazí do Rumunska. O své výpravě dlouhé čtyři tisíce kilometrů natočí film.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 29. května 2018


Čeští středoškolští přírodovědci jsou nejlepší v Evropské unii. Už potřetí

Česká republika vyslala na přelomu dubna a května na evropskou olympiádu mladých vědců (EUSO) do slovinské Lublani hned dva týmy složené ze středoškolských studentů do 17 let. Jeden vybojoval celkové vítězství, druhý přivezl stříbrnou medaili. Na přípravě studentů se vedle pedagogů z Univerzity Pardubice a Univerzity Hradec Králové podíleli i biologové z Přírodovědecké fakulty UK.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 24. května 2018


Po té dřině bude zkouškové pohoda, smějí se vítězky mezinárodní právnické soutěže

Už při studiích se dotkly skutečného světa práva. Čtveřice studentek Právnické fakulty UK zvítězila v evropské soutěži simulovaných soudních řízení. Za prvenství přišla nečekaná odměna.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 22. května 2018


Farářovat je dřina. Romantika se nekoná

Filip Sedlák byl koncem minulého roku vysvěcen na kněze Církve československé husitské. Je mu 29 let, je ženatý, má tři děti a slouží v jednom z nejnavštěvovanějších husitských kostelů v Praze. Co obnáší farářské povolání a proč je dobré studovat teologii?

Pokračování

Kamila Kohoutová, 14. května 2018




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.