Aplikace vás pošle DoPřírody! Student za ni sbírá ceny i pochvaly uživatelů

„Chtěl jsem jako svůj bakalářský projekt vymyslet něco vlastního. Říkal jsem si, proč nevytvořit nějakou praktickou mobilní aplikaci,“ takto uvažoval Michal Jakl, student Přírodovědecké fakulty UK, nad tématem své práce. A dnes, téměř o rok později, si uživatelé chytrých mobilů mohou stáhnout jeho aplikaci DoPřírody!

Pokračování

Helena Zdráhalová, 21. dubna 2017


Kolektivizaci studuje už od prváku. Za výzkum získal cenu Fragmenty paměti

Mgr. Tomáš Jirsa, mladý historik a právník, obdržel 3. března v rámci festivalu proti totalitě Mene Tekel ve studentské kategorii cenu Fragmenty paměti za svou badatelskou činnost o tématu kolektivizace.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 21. března 2017


Vynikající studenti UK obdrželi Cenu rektora

Rektor UK profesor Tomáš Zima ve středu 8. března ocenil nejlepší absolventy každoročně udělovanou prestižní Cenou rektora. Převzalo ji deset absolventů. Rektor zároveň udělil Mimořádnou cenu.

Pokračování

Václav Hájek, OVV UK, 9. března 2017


Tak trochu jinou knihovnu vede studentka Ústavu informačních studií a knihovnictví

Historicky první ročník soutěže Knihovna jinak, kterou pořádá Svaz měst a obcí ČR, vyhrála knihovna v malé šumavské vesnici Hejná, a to především zásluhou zdejší knihovnice, studentky Ústavu informačních studií a knihovnictví Filozofické fakulty UK Hany Hrabákové. Dokázala totiž z knihovny, spadající pod obec Horažďovice, vytvořit během krátké doby přirozené kulturní centrum obce.

Pokračování

FF UK, 14. dubna 2016


Bolzanovu cenu získala práce o hudební kultuře současné Jižní Afriky

Univerzita Karlova každým rokem vyhlašuje Bolzanovu cenu v několika oborech. Za nejlepší disertační práci ve společenskovědních oborech ji letos obdržel dr. Vít Zdrálek z Ústavu hudební vědy FF UK za práci Mapping the Individual Musical Experience in Post-Apartheid South Africa: A Bio-Ethnography of Township Dweller Lesiba Samuel Kadiaka.

Pokračování

FF UK, 1. března 2016


Prestižní Bolzanova cena putuje studentům FF, MFF a 3. LF UK

Rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima dnes ocenil prestižní Bolzanovou cenou tři vybrané studenty. Oceněny byly dizertační práce o bio-etnografii obyvatele Jižní Afriky v kontextu apartheidu, o vývoji biosenzorů s povrchovými plasmony a o vstupu železa do lidského organismu prostřednictvím duodenálních enerocytů.

Pokračování

red., 24. února 2016


V boji o Iberoamerickou cenu uspěli i dva studenti UK

Vyhlášení autorů nejlepších studentských prací se vztahem k Latinské Americe či Pyrenejskému poloostrovu se uskutečnilo v reprezentačních prostorách Vlasteneckého sálu UK ve čtvrtek 19. března.

Pokračování

red., 20. března 2015


Zaměstnává bezdomovce. Teď za to získala titul prospěšné podnikatelky roku

O tom, že se na univerzitě může zrodit veřejně prospěšný projekt dobře fungující v praxi, už několikátým rokem přesvědčuje tým studentů oboru studia občanského sektoru na Fakultě humanitních studií UK, Tereza Jurečková a Ondřej Klügl, kteří stojí za projektem Pragulic.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 3. března 2015




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.